Communicatieadviseur gezondheidsbeleid


Communicatieadviseur gezondheidsbeleid - 230302

Je zet als ervaren communicatieadviseur de communicatie op in de startfase van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en Sportakkoord bij een gemeente in Zuid-Holland.

Waar kom je terecht?
Voor een gemeente in Zuid-Holland zijn wij op zoek naar een communicatieadviseur voor het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Deze gemeente kenmerkt zich als een open, flexibele en lerende organisatie. Door het maken van heldere keuzes, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders kracht, werken en bouwen de medewerkers mee aan een mooiere en betere stad.

Het GALA is een landelijk akkoord waarin de Rijksoverheid, gemeenten en zorgverzekeraars afspraken hebben gemaakt over hoe het preventief gezondheidsbeleid kan worden versterkt en duurzaam kan worden geborgd. Het doel: een gezondere stad in 2040. Het programma in deze gemeente bestaat uit 13 opdrachten die behoefte hebben aan een communicatiestrategie. Het project bevindt zich in de startfase, dus als ervaren communicatieadviseur zet je de communicatie vanuit de basis op. Dit betekent dat je de communicatiebehoefte in kaart brengt en een communicatieplan ontwikkelt om die behoefte te vervullen.

Je bent onderdeel van de afdeling Communicatie, waar wordt gewerkt aan (complexe) communicatievraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. Zo adviseren zij over de profilering van het bestuur en haar beleid, werken zij aan een actief mediabeleid en doen zij aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders.

Jouw collega’s zijn (bestuurs)communicatieadviseurs, (pers)woordvoerders, communicatiemedewerkers, adviseurs voor participaties, evenementen en citymarketing. Je werkt nauw samen met de projectleider van GALA en de betrokkenen van de deelprojecten.

Wat ga je doen?

 • Je bent betrokken bij de startfase van het GALA en zet de communicatie vanuit de basis op.
 • Je brengt de communicatiebehoefte per project in kaart, zorgt dat die behoefte wordt vervuld en legt dit vast in een (integraal) communicatieplan per thema.
 • Je zorgt dat zowel de externe betrokken partijen als de medewerkers van de gemeente op de hoogte zijn van de communicatieplannen.
 • Je denkt mee over de vraag hoe dit tijdelijke project een vaste plek binnen de gemeente krijgt en geeft advies over de uitvoering hiervan.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring, in de afgelopen 5 jaar, als communicatieadviseur.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring binnen een overheid.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met projectmatig werken.

Wensen

 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring als senior communicatieadviseur.
 • Je hebt in de afgelopen 8 jaar ervaring als communicatieadviseur binnen een gemeente.
 • Je hebt werkervaring binnen het sociaal domein.

Kenmerken
Parttime: 24 uur
Looptijd: per direct voor 6 maanden, met een optie tot verlenging van 1 keer 6 maanden
Gesprek: woensdag 7 juni

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór donderdag 1 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Guido Lamet, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230302.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Omgevingsmanager infrastructurele projecten

Je bent verantwoordelijk voor het intern en extern omgevingsmanagement binnen 2 provinciale projecten van civiele constructies die voortkomen…

 • Werkweek: 12-24 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Overijssel

Omgevingsmanager Maatregelen Graafstroom

Je doorloopt het omgevingsproces van het einde van de planuitwerkingsfase tot de start van de realisatiefase en vergroot het draagvlak en vertrouwen…

 • Werkweek: 16 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Gelderland

Senior adviseur omgevingsmanagement luchthaven

Je bent bij Schiphol verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de relaties met belanghebbenden, waarbij jouw focus ligt op de doelgroep…

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Noord-Holland


Guido Lamet

Guido Lamet


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services