Omgevingsmanager herontwikkeling stationsgebied


Omgevingsmanager herontwikkeling stationsgebied - 220280

Je bent een ervaren omgevingsmanager die als aanspreekpunt en gesprekspartner fungeert voor interne en externe betrokken partijen voor het project Knooppunt Leiden Centraal.

Wat ga je doen?

 • Je bent aanspreekpunt en partner vanuit de samenwerkende partijen in het project voor de betrokken partijen in de omgeving.
 • Je zet samen met de afdeling Communicatie een communicatiestrategie voor de projecten op.
 • Je speelt een begeleidende rol in de communicatie rondom de projecten.
 • Je ontwikkelt een passende opzet per fase van het participatieproces, waarin de diversiteit van de betrokken partijen tot haar recht komt.
 • Je past actuele methoden van omgevingsmanagement toe, waarbij digitale middelen worden ingezet.

Waar kom je terecht?
Voor onze opdracht zijn wij op zoek naar een ervaren omgevingsmanager. Je komt te werken binnen het projectteam Knooppunt Leiden. Dit projectteam staat in het teken van een project rondom het mobiliteitsknooppunt van Leiden Centraal. Project Knooppunt Leiden centraal is het openbaar vervoersknooppunt van Leiden dat zich ontwikkelt als mobiliteitsknooppunt en als aantrekkelijk intensief verstedelijkt gebied.

Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, provincie Zuid-Holland, gemeente Leiden, ProRail, NS en LUMC werken samen aan een plan hoe het knooppunt zich de komende jaren in het gebied kan ontwikkelen. Het gaat om een grootschalige aanpak van het station, het busstation en de stedelijke verbindingen. Het project is onderdeel van de zogenoemde MIRT-verkenning van de Oude Lijn en knooppunten die het Rijk en regionale partners samen uitvoeren. Het project heeft via bijdragen van de diverse overheden ook een stevig financieel perspectief. Dit maakt dat partijen met elkaar kansen hebben om een knooppunt van kwaliteit te ontwikkelen. Deze planvorming komt tot stand met betrokken partijen van binnen en buiten de stad.

De omgevingsmanager neemt deel aan het projectteam Knooppunt Leiden en aan het omgevings- en communicatieteam Leiden Verbindt, dat gebiedsgericht aan de participatie en communicatie in het stationsgebied werkt. Het projectteam wordt gevormd door alle deelnemende partners en er is een integraal projectmanagementteam (met de rollen projectmanagement, technisch management, contractmanagement projectbeheersing en omgevingsmanagement) en een omgevingsteam waarin je als omgevingsmanager gaat functioneren.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding en beschikt bij voorkeur over wo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met omgevingsmanagement en communicatie bij grote complexe ruimtelijke projecten in een verkennings- en planfase voor de overheid.
 • Je hebt ervaring in complexe politiek bestuurlijke en maatschappelijke situaties.
 • Je hebt ervaring met MIRT en MER procedures.
 • \Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in een integraal management projectteam (IPM).

Kenmerken
Parttime: 8 uur tot oktober 2022 dan opbouwend naar 32 uur
Looptijd: vanaf eind juni voor 24 maanden met een optie tot verlenging van maximaal 4 jaar
Locatie: Leiden
Gesprek: woensdag 8 juni aanstaande.

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 27 mei 12.00 uur. Heb je nog vragen? Onze consultant Guido Lamet kan je vraag vast beantwoorden, bel 078-654 90 60. Referentienummer 220280.

 

 

 

 

 

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Omgevingsmanager

Je gaat als omgevingsmanager aan de slag voor de Ontwikkelopgave N2000 en specifiek project Punthuizen-Stroothuizen, Natura 2000.

 • Werkweek: 16-24 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Overijssel

Casemanager schadeafwikkeling dijkversterking

Je bent een expert in het afwikkelen van schades, die zijn veroorzaakt door grote infrastructurele projecten.

 • Werkweek: 32 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: GelderlandCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services