Omgevingsmanager infrastructurele projecten


Omgevingsmanager infrastructurele projecten - 240560

Je bent verantwoordelijk voor het intern en extern omgevingsmanagement binnen 2 provinciale projecten van civiele constructies die voortkomen uit diverse investerings- en onderhoudsprogramma’s.

Waar kom je terecht?
De eenheid Wegen en Kanalen heeft binnen de organisatie de zorg voor de provinciale infrastructuur. De eenheid is verantwoordelijk voor het bouwen, beheren en onderhouden van de provinciale wegen, waterwegen en objecten zoals bruggen en sluizen.

De eenheid bestaat uit de volgende teams: Project Sturing, Project Advies, Leiding, Ontwikkeling en Expertise, Verkeer en Infrabeheer. Jij als ervaren omgevingsmanager maakt onderdeel uit van het team Project Advies.

Het team werkt aan infrastructurele projecten die voortkomen uit diverse investerings- en onderhoudsprogramma's. Je bent verantwoordelijk voor projecten met civiele constructies zoals het project herstel kades Ossenzijl en Zwartsluis en het project REHAB 2(Rehabilitatie kunstwerken 2).

Het project herstel van kades Ossenzijl en Zwartsluis bevindt zich in de vooronderzoeksfase. In deze fase wordt de projectaanpak voor de voorbereiding en realisatie bepaald en worden de onderzoeken met lange  doorlooptijd opgestart. Producten waar je als omgevingsmanager voor verantwoordelijk bent zijn onder andere indicatieve KES, stakeholderanalyse en conditionering.

Het project REHAB 2 bevindt zich in de voorbereidingsfase en is erop gericht om 10 objecten door groot onderhoud weer 30 jaar mee te laten gaan en op elektrotechnisch gebied 15 jaar. Ze voeren verschillende werkzaamheden uit, zoals het aanpassen en/of vervangen van de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties en de civiele constructies. De objecten bestaan uit bruggen en sluizen. De projectaanpak wordt uitgevoerd door het bouwteam. Het bouwteam is in september '23 gestart. Op dit moment bevindt het project zich in de voorbereidingsfase en de realisatie van het eerste object wordt verwacht in 2025.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het interne- en externe omgevingsmanagement, waaronder het stakeholdermanagement met het ingenieursbureau, de betrokken medeoverheden, het contact met de directe omgeving, de gebruikers en bewoners van de (vaar)wegen en het gebied rond de betreffende projecten.
 • Je organiseert de gezamenlijke communicatie en informatieavonden.
 • Je geeft richting aan de participatie en zorgt voor een degelijke stakeholdersanalyse.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de klanteisen, het opstellen van een vergunningenscan en de volledige conditionering voor zover van toepassing in het project.
 • Je levert een bijdrage aan de (door)ontwikkeling van het omgevingsmanagement.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding of hoger.
 • Je hebt meer dan 3 jaar werkervaring als omgevingsmanager bij vergelijkbare infrastructurele projecten in de periode van 2010 tot heden.
 • Je hebt meer dan 3 jaar werkervaring bij een overheidsorganisatie met meer dan 80.000 inwoners, een provincie, het rijk of een waterschap in de periode 2010 tot heden.

Wensen

 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het werken aan en het opstellen van participatieplannen, stakeholdersanalyse en klant-eisen-specificaties.
 • Je hebt werkervaring in de planfase van een infrastructureel project. Je hebt daarbij kennis van en ervaring met de (wettelijke) procedures die bij vergunningen een rol spelen zoals bestemmingsplanherziening (MER, natuur, geluid, luchtkwaliteit, stikstof, grondaankoop, ontgronding, water etc.).

Kenmerken
Parttime/Fulltime: 12-24 uur
Looptijd: per 15 juli 2024, voor 1 jaar, met optie tot verlenging
Locatie: Zwolle, projectlocatie en thuis

Gesprek: vrijdag 28 juni tussen 14.00 en 16.00 uur, met de teamleider, omgevingsmanager en de projectmanager

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 21 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants, Jop Verhulst en Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240560.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Projectleider Omgevingsvisie

Jij gaat bij een gemeente in Zuid-Holland de regie voeren op het opstellen van de Omgevingsvisie en zorgt voor een succesvolle implementatie…

 • Werkweek: 20 - 24 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Zuid-Holland

Projectmanager ruimtelijke ontwikkeling

Je leidt complexe en uitdagende ruimtelijke ontwikkelingsprojecten van een gemeente. De focus ligt op de transformatie van bestaand binnenstedelijk…

 • Werkweek: 16-32
 • Contract: Fulltime, Parttime
 • Locatie: Noord-Brabant

Omgevingsmanager programma Centrum Heerenveen

Als omgevingsmanager binnen een IPM-team ben je de schakel in de communicatie naar verschillende partijen in de maatschappelijke en bestuurlijke…

 • Werkweek: 12-16 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Friesland


Jop Verhulst

Jop Verhulst

Valente Westbroek

Valente Westbroek


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services