Adviseur programmamanagement en -beheersing wervengebied


Adviseur programmamanagement en -beheersing wervengebied - 240510

Je werkt als ervaren adviseur aan het uitwerken, opstellen en begeleiden van de besluitvorming voor een definitieve kostenverdeling van het herstel van kelders in het wervengebied van een grote gemeente in omgeving Utrecht.

Waar kom je terecht?
Voor een grote Utrechtse gemeente zoeken wij een senior adviseur programmamanagement en -beheersing voor het programmaplan “Werk aan de werf”. Binnen dit programma wordt er gewerkt aan het herstellen en voorkomen van schade aan erfgoed, het beheren van erfgoed, het voorkomen van onveilige situaties en het beter invullen van de zorgplicht. Dit doen zij onder andere door het uitvoeren van onderhoud aan de wal- en kluismuren, het herstel van kelders en het weren van te zwaar verkeer.

Als adviseur werk je nauw samen met de programmadirecteur en de manager programmabeheersing. De focus binnen dit programma ligt voor het komende half jaar op het opstellen en klaarmaken voor besluitvorming van een kostenregeling die bijdraagt aan het herstel van kelders. Een belangrijk doel in dit proces is het herstellen en verbeteren van vertrouwen tussen bewoners, eigenaren en de gemeente.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de programmadirecteur bij het uitwerken, opstellen en begeleiden van de besluitvorming voor een definitieve kostenverdeling die bijdraagt aan het herstel van de kelders.
 • Je denkt mee over het uitwerken en implementeren van de (werk)processen rond het verlenen van subsidie en bijdragen aan herstel van kelders.
 • Je ondersteunt de manager programmabeheersing in het uitwerken en verder inrichten van de programmabeheersing. Denk hierbij aan het:
  • verder inrichten van registratie van interne besluiten;
  • leveren van input voor een programmabeheersplan;
  • uitwerken van processen.
 • Je adviseert binnen de opgave van het wervengebied over een breed scala aan onderwerpen, zoals herstel wervengebied, erfgoed, beheer openbare ruimte, goederenvervoer, mobiliteit, vastgoed en handhaving.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt meer dan 10 jaar ervaring met het werken als projectadviseur en projectbeheerser in civiele projecten en/of programma’s bij of voor een overheidsorganisatie. Bij voorkeur bij een G4-gemeente, provincie en/of het rijk.
 • Je hebt meer dan 5 jaar recente en aantoonbare ervaring met het werken en adviseren op bestuurlijk niveau.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van een kostenregeling tussen overheid en niet-overheid.
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met het begeleiden en opleiden van mensen in het vakgebied van projectmanagement en -beheersing.

Kenmerken
Parttime: 32 uur
Looptijd: donderdag 1 augustus 2024 tot 1 februari 2025, met een optie tot verlenging
Locatie: omgeving Utrecht
Gesprek: in de week van 10 juni 2024

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 7 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants, Jop Verhulst of Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240510.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Projectmanagementondersteuner (PMO)

Je houdt overzicht, faciliteert de projectteams en bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de juiste sturingsinformatie bij…

 • Werkweek: 40 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Noord-Brabant


Jop Verhulst

Jop Verhulst

Valente Westbroek

Valente Westbroek


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services