Adviseur informatiebeheer (SharePoint Online)


Adviseur informatiebeheer (SharePoint Online) - 240497

Voor een van de onderdelen van een groot infrastructureel project in Noord-Holland ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het informatiebeheer. Je ondersteunt de projectmedewerkers bij het gebruik van het systeem en zorgt voor actuele en correcte gebruikershandleidingen.

Waar kom je terecht?
Voor een groot infrastructureel project op een internationale toplocatie zoeken wij een adviseur informatiebeheer bij een gemeente in Noord-Holland. Dit project is een samenwerkingsverband tussen Rijksoverheid en regionale overheden en richt zich op betere bereikbaarheid van het gebied, door onder andere aanpassingen aan te brengen aan een groot station, 2 knooppunten en het tram- en metrobeveiligingssysteem en de aanleg van 2 tunnels.

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en 7 bestuurscommissies (stadsdelen). De projectorganisatie is ingericht conform het IPM-model en bestaat naast de projectdirecteur uit de onderdelen Technisch Management, Uitvoeringsmanagement, Omgevingsmanagement, Projectbeheersing en Contractmanagement.

Jij gaat als adviseur informatiebeheer aan de slag bij 1 van de 4 lopende projecten, onder functionele aansturing van de operationeel leidinggevende. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het informatiebeheer van het aan jou toegewezen project. In het kader hiervan ondersteun je de projectmedewerkers bij het borgen van archiefwaardige documenten in het documentmanagementsysteem SharePoint Online en monitor je de naleving van het gebruik van dit systeem.

Wat ga je doen?

 • Samen met de manager projectbeheersing en met behulp van analysesoftware monitor je de naleving van het gebruik van het documentmanagementsysteem (DMS) door de projectmedewerkers.
 • Je verricht eenvoudige aanpassingen aan SharePoint Online, zoals het toevoegen van bibliotheken en metadata.
 • Je ondersteunt en coacht de projectmedewerkers bij het juiste gebruik van SharePoint Online.
 • Je borgt documenten binnen je project in SharePoint Online.
 • Je actualiseert, ontwikkelt en verbetert de gebruikerstrainingen en -handleidingen.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt een afgeronde mbo- of hbo-opleiding op het gebied van informatievoorziening, informatiebeheer of bedrijfskunde.
 • Je hebt meer dan 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het geven van advies over informatiebeheer binnen een complexe omgeving (projecten) met meerdere belanghebbenden.

Wensen

 • Je hebt een actieve rol gehad bij het informatiebeheer in een SharePoint-omgeving en/of een DMS.
 • Je hebt aantoonbaar uitgebreide kennis van Microsoft Office 365 en kunt met apps overweg.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het ondersteunen van projectmedewerkers in het toegankelijk maken en terugvinden van projectinformatie in een DMS.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring in het trainen van gebruikers op het gebied van informatiebeheer.

Kenmerken
Parttime: 24-32 uur
Looptijd: per direct, tot einde project (schatting: 2036)
Locatie: Noord-Holland
Je kunt deze opdracht alleen in loondienst uitvoeren.

Solliciteer nu!
Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan je cv vóór donderdag 6 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants, Jop Verhulst en Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240497.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Projectmanagementondersteuner (PMO)

Je houdt overzicht, faciliteert de projectteams en bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de juiste sturingsinformatie bij…

 • Werkweek: 40 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Noord-Brabant


Jop Verhulst

Jop Verhulst

Valente Westbroek

Valente Westbroek


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services