Omgevingsmanager asielopvanglocaties


Omgevingsmanager asielopvanglocaties - 240389

Je haalt de belangen, intenties en gevoeligheden rond de komst van een nieuwe asielopvanglocatie op bij omwonenden en andere betrokken partijen binnen een gemeente in Noord-Holland. In deze rol zorg je dat de belangen van de omgeving en het programma asielopvang op elkaar zijn afgestemd.

Waar kom je terecht?
Deze gemeente in de regio Noord-Holland werkt hard aan de verbinding tussen de ambities van de organisatie en de wensen en behoeften uit de samenleving. Naar elkaar omkijken, goed bereikbare voorzieningen en woningen, veilige buurten en een duurzame leefomgeving zijn belangrijke uitgangspunten in het beleid. Kortom: zorgen voor een leefbare en veilige stad, waar iedereen zich thuis en gewaardeerd voelt en mensen zich in zowel werk als vrije tijd kunnen ontplooien.

De gemeente heeft, zoals beschreven in de beleidsagenda asielaanpak, de taak om 536 opvangplekken te realiseren. Dit betekent dat er in totaal 4 asielopvanglocaties van ongeveer 130 plekken moeten komen. De zoektocht naar deze locaties gaat van start, en jij als omgevingsmanager gaat voor de eerste locatie in gesprek met omwonenden.

Je werkt binnen het programma Opvang Vluchtelingen, dat verantwoordelijk is voor alle vluchtelingenopvang in de stad. Het doel is niet alleen om de asielopvanglocaties te realiseren, maar ook om de nieuwkomers op een goede en veilig manier in de samenleving te verwelkomen.

Wat ga je doen?

  • Je stemt de ontwikkelingen van het programma en rond de opvanglocatie af met omwonenden en andere partijen uit de omgeving, zoals eventuele ondernemers. Bij hen creëer je draagvlak voor de ontwikkelingen.
  • Je gaat in gesprek met omwonenden en partijen en zorgt dat de juiste informatie op de juiste plek belandt.
  • Je zorgt dat de belangen binnen het programma en de belangen, intenties en gevoeligheden uit de omgeving goed op elkaar zijn afgestemd.
  • Je informeert de programmamanager en de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever over het omgevingsmanagement.
  • Je draagt bij aan het gesprek in de buurt over asielopvang, dat de gemeente samen met een online platform voor burgerinitiatieven organiseert.

Wat breng je mee?

Eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van communicatie.
  • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring, bij voorkeur meer dan 5 jaar, als omgevingsmanager bij een gemeente of een lokale overheidsinstantie.

Wensen

  • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring als omgevingsmanager in een gemeente met meer dan 60.000 inwoners.
  • Je bent per maandag 27 mei beschikbaar en kunt minimaal 75% van de tijd op kantoor werken.

Kenmerken
Parttime/Fulltime: 24-32 uur
Looptijd: 6 maanden, met een optie tot verlenging van 2 x 6 maanden
Locatie: Noord-Holland
Gesprek: maandag 13 mei tussen 09.00 – 11.00 uur

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 3 mei 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants Jop Verhulst of Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240389.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Operationeel omgevingsmanager / Senior adviseur omgevingscommunicatie

Je bent de schakel tussen stedelijke waterprojecten binnen een waterschap in Gelderland en de omgeving: van de afstemming met interne en externe…

  • Werkweek: 24-32 uur
  • Contract: Parttime
  • Locatie: Gelderland

Adviseur ruimtelijke ordening

Als adviseur ruimtelijke ordening sta je aan de start van alle strategische ontsluitingsvraagstukken in het energienet om tot een totaalplan…

  • Werkweek: 40 uur
  • Contract: Fulltime
  • Locatie: Landelijk

Omgevingsmanager IJsselwerken

Als omgevingsmanager bij een waterschap in Overijssel ben jij de schakel tussen de omgeving en het project IJsselwerken. Je zorgt dat het project…

  • Werkweek: 24 uur
  • Contract: Parttime
  • Locatie: Overijssel



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services