Programmaregisseur gebiedsontwikkeling


Programmaregisseur gebiedsontwikkeling - 240354

Voor een programma gebiedsontwikkeling zijn wij op zoek naar een programmaregisseur die vanuit een onafhankelijke rol namens 3 gebiedspartijen de voortgang van het programma bewaakt en zorgt voor optimale verbinding tussen de partijen en samenwerkingspartners in omgeving Utrecht.

Waar kom je terecht?
Dit unieke gebied heeft projecten die variëren van nieuwe natuur tot woningbouw, van ecoducten tot duurzame bedrijventerreinen. Het programma voor deze gebiedsontwikkeling is gestart in 2004 vanuit een unieke samenwerking tussen maar liefst 17 partijen die een gezamenlijke ambitie hadden: 26 projecten realiseren in het gebied gericht op verbinden van versnipperde natuur en ruimte creëren voor woningen, bedrijven en zorg.

Het programmabureau is een kleine overkoepelende organisatie waar bestuurlijke vraagstukken samenkomen die in de gezamenlijke stuurgroep worden behandeld. Het programma bestaat uit gebiedsontwikkeling met verschillende projecten zoals nieuwe natuur, woningbouw en ecoducten.

Het programmabureau bestaat uit de programmaregisseur, de programmasecretaris en ondersteuning en een communicatieadviseur. Jij als programmaregisseur bewaakt het algemene overzicht en zorgt vanuit een onafhankelijke rol voor optimale verbinding tussen de 2 projecten, de partijen en de samenwerkingspartners. Op momenten waarbij de belangen van de samenwerkende partijen schuren wordt een beroep gedaan op jouw strategische en bestuurlijke adviesvaardigheden, maar ook bij de overkoepelende vraagstukken en naar de afronding van het programma richting 2030 toe.

Wat ga je doen?
Je hebt als programmaregisseur verschillende rollen:

 • Je bent secretaris van 2 stuurgroepen waarin de 3 bestuurders van de 3 partijen vertegenwoordigd zijn en samen met de coördinatoren bereid je de vergaderingen voor.
 • Je bent voorzitter van:
  • Coördinatieteam; waarin de coördinatoren van de samenwerkende partijen deelnemen
  • Adviescommissie planeconomie; waarin de planeconomen deelnemen van de 3 partijen
  • Werkgroep communicatie; waarin 3 communicatiemedewerkers deelnemen van de 3 partijen

Je vervult de volgende werkzaamheden:

 • Je bereidt vergaderingen voor, overlegt frequent met de gremia en vertaalt ontwikkelingen of voorstellen richting het coördinatieteam.
 • Je bevordert en coördineert in algemene zin de samenwerking tussen de 3 partijen.
 • Je behartigt de belangen van de programma’s en signaleert en acteert op mogelijke conflicterende belangen en stimuleert het komen tot oplossingen.
 • Je coördineert de totstandkoming van de rapportages op grondexploitaties en projectenrapportage en voert over deze documenten de eindredactie.
 • Je coördineert de communicatie en gebiedsmarketing van het programma, hebt daarbij een aanjagende rol vanuit de werkgroep communicatie en stimuleert het uitdragen van de successen en het gedachtegoed van het programma.
 • Je stelt jaarlijks een afrekening/begroting op en bent verantwoordelijk voor de verantwoording van de afrekening en begroting van het programmabureau.
 • Je treedt op als onafhankelijk adviseur bij vraagstukken in de verschillende projecten. De komende jaren ligt het zwaartepunt van de ontwikkeling van het programma vooral op de woningbouwopgaven.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met gebiedsontwikkeling, zowel stedelijk als natuurontwikkeling.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met programma- en procesmanagement.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het opstellen van grondexploitaties.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met woningbouwontwikkeling zoals het opstellen en realiseren van een verkoopstrategie.

Kenmerken     
Parttime: 12 uur
Looptijd: 18 maanden met optie tot verlenging van 2 jaar.  
Locatie: Utrecht

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór woensdag 8 mei 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst en Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240354.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Omgevingsmanager reconstructie provinciale weg

Je zorgt voor stakeholdermanagement, communicatie en participatie, het opstellen van bestuurlijke adviezen en de voorbereiding van besluitvorming…

 • Werkweek: 16 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Gelderland


Jop Verhulst

Jop Verhulst

Valente Westbroek

Valente Westbroek


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services