Procesleider werkwijzen IPM-rollen


Procesleider werkwijzen IPM-rollen - 240141

Je brengt de IPM-rollen binnen HWBP-projecten van een waterschap in kaart en zorgt dat er een kennissite wordt gevuld met werkprocessen, formats en geleerde lessen per rol, fase en thema. 

Waar kom je terecht?
Voor onze opdrachtgever, een waterschap in Gelderland, zoeken wij een procesleider die de werkwijzen van de IPM-rollen in kaart brengt en een bijbehorende kennissite vult met revelante informatie over de invulling van deze rollen. Deze opdracht komt tot stand naar aanleiding van een professionaliseringstraject ter verbetering van de programmasturing. De organisatie wil in het kader van informatie-uitwisseling en – vastlegging voor elke IPM-rol een kennissite op Sharepoint vullen met werkpakketbeschrijvingen.

Voor de structuur van de kennissite wordt voor alle IPM-rollen de Work Breakdown Structure gebruikt. De lopende en vooral nieuw opstartende projecten kunnen hiervan gebruik maken om waar nodig en handig dezelfde aanpak te hanteren.

Je bent onderdeel van de afdeling Projecten Waterveiligheid en werkt aan projecten binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HBWP).

Wat ga je doen?

 • Je brengt alle processen en werkpakketten binnen het HWBP in kaart en beschrijft deze.
 • Je beschrijft het proces en alle benodigde rollen om te komen tot het vullen van de kennissite.
 • Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van het verder vullen van de kennissite op Sharepoint met relevante werkwijzen.
 • Je richt het beheerproces in en ontwikkelt en implementeert de bijbehorende rollen voor het beheer en gebruik van de kennissite.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt 1 tot 3 jaar ervaring als procesleider of in een vergelijkbare rol binnen ruimtelijke projecten of projecten over waterveiligheid.
 • Je hebt ervaring met projecten van het HWBP.
 • Je levert een beschrijving van maximaal 1 A4 aan van jouw visie op het proces om te komen tot een gevulde en bruikbare kennissite. Hierin moeten de volgende aspecten aan bod komen:
  • Benoem minimaal 2 processen waarvoor documenten dienen te worden opgesteld.
  • Geef aan hoe je vorm gaat geven aan de samenwerking om te komen tot eenduidige documenten en formats.
  • Beschrijf welke rollen volgens jou nodig zijn om te komen tot het vullen van de kennissite en geef aan hoe je die rollen binnen het team wil beleggen om de website te beheren.

Kenmerken
Parttime: 18 uur
Looptijd: 25 maart tot en met 31 oktober 2024, met een optie tot verlenging van 2 x 3 maanden.
Locatie: Gelderland

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór woensdag 21 februari aanstaande. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants Guido Lamet of Axel Gelens, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240141.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services