Omgevingsmanager gebiedsontwikkeling


Omgevingsmanager gebiedsontwikkeling - 230599

Je bent het aanspreekpunt en de gesprekspartner die het gemeentelijk belang goed kan verwoorden en die de signalen en belangen van de belanghebbende partijen perfect kan inbrengen in de projectorganisatie.

Waar kom je terecht?
Voor een gemeente in de provincie Zuid-Holland is onze inzet gevraagd voor een omgevingsmanager voor gebiedsontwikkeling. Als omgevingsmanager geef je advies en heb je een proactieve rol in de participatie met de belanghebbende partijen bij verschillende bouwprojecten.

Je bent het aanspreekpunt en de gesprekspartner die het gemeentelijk belang goed kan verwoorden en die de signalen en belangen van de belanghebbende partijen perfect kan inbrengen in de projectorganisatie. Ook help je mee aan de communicatie en de marketing binnen het gebied.

Je bent verantwoordelijk voor het contact met de omgeving en voor het managen van omgevingsfactoren van de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van de projecten en het gebied. Je initieert, organiseert en coördineert taken binnen de projecten over participatie, vergunningen, communicatie en raakvlakken met ontwikkelingen in de omgeving van het project. Je maakt deel uit van het kernteam onder aansturing van de projectmanager.

Wat ga je doen?

 • Je onderhoudt de communicatie en bevordert de samenwerking met de verschillende (interne en externe) belanghebbende partijen in het project.
 • Je informeert de belanghebbenden en burgers op tijd en adequaat en je houdt hierbij rekening met de verschillende belangen.
 • Je weet risico’s vanuit de projectomgeving te benoemen en te kwantificeren en op tijd de juiste maatregelen te nemen.
 • Je zet, samen met de interne afdeling communicatie, een communicatiestrategie op voor de projecten en je hebt een begeleidende rol in de communicatie rondom de projecten.
 • Je ontwikkelt een passende opzet van het participatieproces, waarin de diversiteit van de belanghebbende partijen tot haar recht komt. Je ontwikkelt deze opzet verder per fase zodat dit passend is en aansluit bij de fasen van het project.
 • Je past de actuele methoden van (strategisch) omgevingsmanagement toe.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding en wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met omgevingsmanagement en communicatie bij grote complexe ruimtelijke projecten in een verkennings- en planfase voor de overheid waarbij aantoonbaar positieve resultaten zijn behaald.
 • Je hebt ervaring in complexe politiek-bestuurlijke en maatschappelijke situaties.

Kenmerken
Parttime / Fulltime: 24-36 uur
Looptijd: vanaf begin november voor een jaar met optie tot verlenging van 3 x 1 jaar
Locatie: Leiden
Gesprek: in week 42

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór woensdag 4 oktober. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Guido Lamet of Axel Gelens, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230599.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Omgevingsmanager infrastructurele projecten

Je bent verantwoordelijk voor het intern en extern omgevingsmanagement binnen 2 provinciale projecten van civiele constructies die voortkomen…

 • Werkweek: 12-24 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Overijssel

Omgevingsmanager Maatregelen Graafstroom

Je doorloopt het omgevingsproces van het einde van de planuitwerkingsfase tot de start van de realisatiefase en vergroot het draagvlak en vertrouwen…

 • Werkweek: 16 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Gelderland

Senior adviseur omgevingsmanagement luchthaven

Je bent bij Schiphol verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de relaties met belanghebbenden, waarbij jouw focus ligt op de doelgroep…

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Noord-Holland


Guido Lamet

Guido Lamet


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services