Interim-leidinggevende


Interim-leidinggevende - 230597

Je geeft leiding aan twee bureaus (15 fte en 50 fte) en stelt een advies op met aanbevelingen voor een toekomstbestendige (samen)werking van beide bureaus.

Waar kom je terecht?
Bureau Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) en bureau Regionale Veiligheidsstrategie (RVS) zijn samenwerkingsverbanden in de regio Midden-Nederland voor de 38 gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie. Het bureau RIEC ondersteunt de partners bij een effectieve aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Bureau RVS ondersteunt de veiligheidspartners in het veiliger maken van de regio. Deze bureaus zijn ondergebracht bij de gemeente Utrecht die daarom ook de opdrachtgever is.

Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar 1 leidinggevende voor beide bureaus. Als interim-leidinggevende geef je advies aan het bestuur van het samenwerkingsverband over het toekomstbestendig inrichten van de bureaus en stuur je beide bureaus aan in de periode van werving en selectie van een nieuwe leidinggevende voor de bureaus.

Bij bureau RVS werken ongeveer 15 fte en bij het bureau RIEC 50 fte. Deze 50 fte vallen onder verschillende clusters die worden aangestuurd door 2 clustermanagers. Je werkt nauw samen met de plaatsvervangende leidinggevenden bij RIEC en RVS (tevens clustermanagers) die nu al veel van de dagelijkse sturing binnen de bureaus op zich nemen.

Wat ga je doen?

 • Je stuurt beide bureaus aan.
 • Je stelt een advies op met aanbevelingen voor een toekomstbestendige (samen)werking van beide bureaus.
 • Je onderzoekt het gewenste managementmodel.
 • Je houdt je bezig met de verhouding en samenwerking van de sturing van RIEC en RVS in de regio.
 • Je zorgt voor een profielschets voor de nieuwe leidinggevende op basis van het gewenste managementmodel.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je beschikt over wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring in leidinggevende posities binnen de overheid.
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met advieswerk in een soortgelijke omgeving en in staat om in korte tijd het speelveld te overzien en dit te vertalen in een duidelijk advies.
 • Je hebt kennis en ervaring op bestuurlijk niveau.

Wensen

 • Je hebt kennis van en ervaring met samenwerkingsverbanden in de publieke sector.
 • Je hebt kennis van en ervaring met veiligheidsthema’s en in het bijzonder ondermijning.
 • Je hebt aantoonbaar kennis en (werk)ervaring met het RIEC-bestel.

Kenmerken
Parttime: 32 uur
Looptijd: start zo snel mogelijk voor 6 of 7 maanden
Locatie: Utrecht

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 29 september. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst of Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230597.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Resultaatmanager Voldoende Water

Als onderdeel van het MT Water geef je functioneel leiding aan de inhoudelijke uitwerking en realisatie van het bestuurlijk programma Voldoende…

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Zuid-Holland


Valente Westbroek

Valente Westbroek


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services