GIS-specialist GEO


GIS-specialist GEO - 230311

Je werkt aan verschillende opdrachten voor de ontwikkeling, het beheer en gebruik van de geografische beheerregisters van watersysteem-, drinkwater- en afvalwaterassets bij Waternet.

Waar kom je terecht?
Voor Waternet, een drinkwaterbedrijf dat zorgt voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten in Amsterdam en omgeving, zijn wij op zoek naar een GIS-specialist. Waternet houdt zich onder andere bezig met de renovatie van bruggen en sluizen, het bouwen van gemalen, pompstations en waterzuiveringen en het realiseren van watergebiedsplannen.

De gegevens uit de beheerregisters van watersysteem-, drinkwater- en afvalwaterassets worden gebruikt door verschillende afdelingen, maar ook door burgers en bedrijven door koppelingen van met landelijke basisregistraties en webapplicaties op de website. Als GIS-specialist ondersteun je de afdelingen bij het leveren en opslaan van de juiste informatie en het automatiseren van geografische analyses en rapportages.

Jouw focus ligt in eerste instantie bij het beheerregister Watersysteem, waarin het assetregister wordt uitgebreid om analyses rondom verschillende toetsingssporen van regionale keringen te versnellen en automatiseren.

Je bent onderdeel van de afdeling IT binnen het domein Assets, waar verschillende geo-teams werken aan een platform waar alle assets een plekje krijgen en waar werkprocessen gedigitaliseerd worden. Zij verzorgen de locaties van de assets, de koppeling met het EAM-pakket, het leveren van gegevens aan derden en het maken van geografische visualisaties.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor het inrichten en vormgeven van assets met bijbehorende kenmerken in geo-databases.
 • Je ontwikkelt geografische analyses en rapportages die bijdragen aan het beleid en de verplichtingen van de organisatie.
 • Je draait mee in het beheer en de migratie van geo-applicaties naar gangbare versies en technologieën zoals Utility Network Model en Geonis 2022.
 • Je levert in 3-wekelijkse sprints nieuwe functionaliteiten op.
 • Je maakt gebruik van ons GIS-platform dat bestaat uit ArcGIS Enterprise, ArcGIS Pro, Geonis en FME Desktop en Server.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de softwarepakketten ArcGIS, Geonis en FME.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het beheren en registreren van assets in GIS-beheerpakketten.
 • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wensen

 • Je hebt kennis van en ervaring met datakwaliteitsregels zoals Subtypes, Domeinen en Attribute rules.
 • Je hebt automatiseringsvaardigheden met Geonis, Python en/of FME.
 • Je hebt ervaring met het werken vanuit repositories voor CI/CD.
 • Je hebt ervaring met de scrum-methode.
 • Je hebt ervaring met het toetsen van regionale keringen en andere GIS-analyses.

Kenmerken
Parttime / Fulltime: 32 – 36 uur
Looptijd: 6 maanden, met een optie tot verlenging.
Locatie: Amsterdam
Gesprek: donderdag 15 juni 2023

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór dinsdag 6 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230311.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

 Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services