Projectmanager implementatie VTH- en zaaksysteem


Projectmanager implementatie VTH- en zaaksysteem - 230304

Je stuurt de implementatie en inrichting van de nieuwe VTH- en zaaksystemen bij het hoogheemraadschap van Rijnland aan en zorgt dat de systemen gebruiksklaar worden opgeleverd.

Waar kom je terecht?
Voor het hoogheemraadschap van Rijnland zijn wij op zoek naar een projectmanager voor de implementatie en inrichting van de VTH- en zaaksystemen. Het hoogheemraadschap vervangt in 2024 samen met hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard de huidige informatiesystemen. Het gaat om de behandeling van vergunningaanvragen (VTH-systeem) en voor de ondersteuning van afhandelingen van meldingen, klachten en bezwaren (zaak-systeem). Het nieuwe product wordt ontwikkeld op basis van Software as a Service (SaaS).

De aanbesteding voor de selectie van de passende leveranciers van deze systemen is onlangs gestart en vanaf de zomer van 2023 wordt er gestart met de inrichting en implementatie van deze nieuwe systemen, inclusief technische koppelingen, opleidingen door de leverancier en migratie van data.

Als ervaren projectmanager stuur je de implementatie en inrichting van de nieuwe systemen aan, zorg je voor samenhang in de benodigde taken en bewaak je de planning en scope. Je zorgt dat de implementatie van de systemen en het gebruik ervan in beide organisaties soepel verloopt.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt dat het nieuwe VTH-systeem en zaak-systeem gebruiksklaar wordt opgeleverd, stuurt alle acties die hiervoor noodzakelijk zijn aan en bewaakt de samenhang, planning en scope.
 • Je stuurt de technische implementatie aan en realiseert de benodigde technische koppelingen.
 • Je maakt een plan voor de eventuele benodigde aanpassingen van de werkprocessen en werkinstructies voor de gebruikers van de nieuwe systemen en stuurt deze aanpassingen ook aan in de teams.
 • Je maakt een plan voor de opleiding van de gebruikers en stuurt de uitvoering van dit opleidingsplan aan.
 • Je maakt een plan voor de migratie van de data van de lopende zaken gedurende de implementatie en van het archief van de afgeronde zaken tegen het einde van de implementatie en stuurt de uitvoering van deze plannen ook aan.
 • Je zorgt voor heldere communicatie richting de betrokken teams en key-users.
 • Je stelt een advies op voor de opdrachtgever over mogelijke inrichtingsvraagstukken van de systemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het raakvlak van de huidige werkprocessen met de eisen vanuit de Wet open overheid.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt aantoonbare ervaring in dataconversies en koppelvlakken tussen backoffice-applicaties en zaaksystemen in een overheidsorganisatie.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met vraagstukken over archivering en metadatering in een overheidsorganisatie.
 • Je hebt meer dan 1 jaar ervaring, in de afgelopen 4 jaar, als:
  • kwartiermaker voor het werken met een zaaksysteem.
  • projectleider bij het implementeren en inrichten van zaaktype en processen in een zaaksysteem bij een overheidsorganisatie.
 • Je hebt aantoonbare kennis van standaarden voor koppelvlakspecificaties.

Kenmerken
Parttime: 20 uur
Looptijd: juni 2023 tot 30 juni 2024, met een optie tot verlenging
Locatie: Leiden
Gesprek: dinsdag 6 juni in de ochtend

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv met motivatie vóór donderdag 1 juni aanstaande. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Guido Lamet, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230304.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Resultaatmanager Voldoende Water

Als onderdeel van het MT Water geef je functioneel leiding aan de inhoudelijke uitwerking en realisatie van het bestuurlijk programma Voldoende…

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Zuid-Holland


Guido Lamet

Guido Lamet


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services