Coördinator woningbouwontwikkeling


Coördinator woningbouwontwikkeling - 230285

Je bent verantwoordelijk voor een groot deel van de binnenstedelijke woningbouwontwikkelingen en je stuurt het kernteam aan met daarin beleidsadviseurs, planeconomen en projectleiders.

Waar kom je terecht?
Voor een gemeente in de provincie Friesland is onze inzet gevraagd voor een coördinator woningbouw ter vervanging van de huidige coördinator en ter ondersteuning van de organisatie. Het doel is om tot 2030 minimaal 1.500 woningen te bouwen.

Je bent als coördinator van de ontwikkelstrategie verantwoordelijk voor een groot deel van de binnenstedelijke woningbouwontwikkelingen. De ontwikkelstrategie kent nu 23 verschillende locaties. Deze worden gefaseerd op de markt gebracht met bouwenveloppes. Als coördinator ben je verantwoordelijk voor dit proces.

Op dit moment brengt de gemeente de resterende plancapaciteit in kaart en denkt ze na over het realiseren van 500 woningen in de periode van 2025 tot 2030. Ook hierin krijg je een belangrijke rol.

Wat ga je doen?

  • Je stuurt het kernteam aan met daarin de meest betrokken beleidsadviseurs, planeconomen en projectleiders.
  • Je bent sparringpartner voor collega’s, management en bestuur bij nieuwe complexe ontwikkelingsvraagstukken met een woningbouwcomponent.
  • Je rapporteert aan de opdrachtgever en het college.
  • Je bent namens de gemeente verantwoordelijk voor onderhandelingen met projectontwikkelaars over belangrijke ontwikkelingen.
  • Je realiseert de gewenste versnelling van de woningbouw op het totaal maar ook op individuele projectlocaties.
  • Je professionaliseert de processen en sluit daarbij aan bij marktontwikkelingen en zaken als de invoering van de Omgevingswet.
  • Je bent in staat om de medewerkers te helpen bij een bredere ontwikkeling in hun rol, zowel inhoudelijk als over noodzakelijke competenties en vaardigheden.
  • Je bent de eerste adviseur richting college, management en raad.

Wat breng je mee?

Eisen

  • Je hebt meer dan 7 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
  • Je bent ervaring in de rol van coördinator woningbouw.
  • Je hebt ervaring met het afronden van complexe onderhandelingen met projectontwikkelaars.

Wensen

  • Je hebt actuele kennis van de woningmarkt in Noord-Nederland en bent recent actief geweest in een gemeente met een vergelijkbare of grotere omvang.
  • Je hebt kennis van de verschillende aspecten die bij de (complexe) woningbouwontwikkelingen aan bod komen, zoals beleid, planologie, financiën en aanbestedingen.
  • Je hebt oog voor verschillende belangen en behoudt de voortgang.

Kenmerken
Parttime / Fulltime: 24-36 uur
Looptijd: vanaf begin juli 2023 tot eind maart 2025 met optie tot verlenging van maximaal 3 jaar
Locatie: Friesland
Gesprek: donderdag 8 juni tussen 9:00 en 12:30 uur

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór donderdag 1 juni. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst of Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230285.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services