Strategisch omgevingsmanager


Strategisch omgevingsmanager - 230146

Jouw taak: het ruimtelijk mogelijk maken van een project in een verzorgingsgebied waar grond en ruimte schaars zijn en kwaliteit belangrijk is. Zo draag je bij aan het energienetwerk van de toekomst.

Waar kom je terecht?
Deze regionale netbeheerder levert het netwerk voor de levering van energie aan huishoudens en zakelijke klanten in Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Om onder andere de energietransitie en extra woningbouw in het gebied mogelijk te maken, breidt de netbeheerder het netwerk uit. Hierdoor kan het elektriciteitsnet met meer dan 1.300 kilometer kabels verstevigd worden en 500 elektriciteitsstations worden gebouwd.

Je komt te werken in het team Ruimte en Recht bij de afdeling Asset Management voor de regio Zuid (Zeeland/Rotterdam-Rijnmond). Naast de samenwerking met 6 ruimtelijke experts van Ruimte en Recht, word je ook onderdeel van het regioteam Netwerkontwikkeling. In dit regioteam werk je samen met de gebiedsregisseur, de accountmanager van de gemeente, de afdeling Zakelijk complex voor realisatie en de afdeling Klant. Deze diversiteit aan mensen legt de basis voor het energienetwerk van de toekomst.

Het team Ruimte en Recht komt 1 keer per week bij elkaar en het regioteam 1 keer per maand. Daarnaast komen alle omgevingsmanagers van de netbeheerder 6 keer per jaar bij elkaar voor vakinhoudelijke kennisuitwisseling.

Wat ga je doen?

 • Je gaat in gesprek met directe belanghebbenden over aanpassingen in het landschap, begrip en acceptatie van de plannen.
 • Je zorgt voor het vlot doorlopen van de vergunningprocedures.
 • Je vertaalt operationele gevolgen en risico’s vanuit het publiekrecht en privaatrecht.
 • Je ondersteunt bij uitvragen van diensten voor het verkrijgen van recht op ruimte, zoals traceringen, bestemmingsplannen en vergunningen.
 • Je zorgt ervoor dat de plannen klaarstaan voor de realisatie van een project in de toekomst.

Alex, projectontwikkelaar, voormalig omgevingsmanager bij de regionale netbeheerder, geeft het volgende aan: ‘in deze functie ben je de verbindende factor, Zowel in stakeholdermanagement als ook de technische complexiteit vertalen van begrijpbare taal voor iedereen. Jij weet het belang onder woorden te brengen.’

Wat breng je mee?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting, zoals bestuurswetenschappen, civiele techniek, bouwkunde of planologie.
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
 • Je hebt werkervaring opgedaan bij een gemeente, omgevingsdienst, een adviesbureau in de ruimtelijke ordening of in de projectontwikkeling.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift.

Kenmerken
Fulltime: 40 uur
Looptijd: vanaf begin april voor 6 maanden, met een optie tot verlenging. Een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden.
Locatie: Goes

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 24 maart 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230146.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Accountmanager waterschap

Je bent tijdelijk een van de accountmanagers van dit Zuid-Hollandse waterschap. Hierin speel je een sleutelrol in de ondersteuning en organisatie…

 • Werkweek: 34 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Zuid-Holland

Projectleider woonvisie

Je stuurt het opstellen van het onderzoeks- en schrijfproces aan van een woonvisie bij een Zuid-Hollandse gemeente. Je bent bekend met woonbeleid…

 • Werkweek: 16-24 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Zuid-Holland

Projectcoördinator verduurzaming

Je zorgt voor een soepele en efficiënte samenwerking tussen gemeenten, provincie, intermediair en eventuele opdrachtnemers rond woningverduurzaming…

 • Werkweek: 28 - 36 uur
 • Contract: Fulltime, Parttime
 • Locatie: UtrechtCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services