Omgevingsmanager waterbeschikbaarheid


Omgevingsmanager waterbeschikbaarheid - 230139

Je geeft invulling aan het omgevingsmanagement voor het project Waterbeschikbaarheid en neemt de betrokken partijen uit de omgeving mee in de inzichten, knelpunten en oplossingen voor de waterbeschikbaarheid in de toekomst.

Waar kom je terecht?
Voor onze opdrachtgever, waterschap Zuiderzeeland, zijn we op zoek naar een omgevingsmanager voor het project Waterbeschikbaarheid. Het project gaat over situaties waarin er minder water beschikbaar is dan gewenst, of de kwaliteit van het water niet voldoende is. Het doel is om te zorgen dat er goed wordt voorbereid op deze situaties, zodat de juiste maatregelen getroffen worden.

In de afgelopen periode heeft het waterschap een inventarisatie gemaakt van de knelpunten die in de praktijk worden ervaren en met een bureaustudie de verwachtingen voor de toekomstige waterbeschikbaarheid uitgewerkt. Nu is het tijd voor de volgende stappen: het delen van de opgedane inzichten met de omgeving en het verkennen en inventariseren van mogelijke oplossingen voor de knelpunten. Voorbeelden van knelpunten zijn hoge cholorideconcentraties in het oppervlaktewater, de watervraag van natuurgebieden en watertekorten of waterkwaliteitsproblemen in stedelijk gebied. Als omgevingsmanager ga je per onderwerp en gebied in gesprek met de agrarische sector, natuurterreinbeherende organisaties en gemeentes en zorg je dat zij betrokken worden bij dit proces.

Wat ga je doen?

  • Je deelt de opgedane inzichten over de toekomstige waterbeschikbaarheid met de omgeving.
  • Je gaat met de omgeving in gesprek over wat de bevindingen betekenen voor de toekomst en hoe het waterschap en de omgeving hiermee om kunnen gaan.
  • Je organiseert 3 gebiedsbijeenkomsten.
  • Je zoekt met de betrokken partijen uit de omgeving naar oplossingen voor geïnventariseerde knelpunten.

Wat breng je mee?

Eisen

  • Je hebt ervaring als omgevingsmanager met zowel kleine als grote groepen: van keukentafelgesprekken tot gebiedsbijeenkomsten.
  • Je hebt ervaring met vraagstukken over het functioneren van het watersysteem.
  • Je hebt ervaring met het samenwerken met inhoudelijk specialisten bij de voorbereiding en opvolging van de afstemming met de omgeving.

Kenmerken
Parttime: 16 uur
Looptijd: tot 1 juli 2023, met een optie tot verlenging.
Locatie: Lelystad

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór maandag 20 maart aanstaande. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Guido Lamet, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230139.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Projectleider gebiedsontwikkeling

Je leidt verschillende gebiedsontwikkelingsprojecten in verschillende fases bij een nieuw gevormde gemeente in Noordoost-Brabant.

  • Werkweek: 36 uur
  • Contract: Fulltime
  • Locatie: Noord-BrabantCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services