Projectleider warmte/energietransitie


Projectleider warmte/energietransitie - 230136

Van het plan Transitievisie Warmte naar het uitvoeringsprogramma: jij leidt dit gemeenteproject naar het gewenste resultaat in uitstekende samenwerking met collega’s, lokale partners en overheden.

Waar kom je terecht?
Deze gemeente in Zuidwest-Drenthe vraagt onze inzet bij een uitdagende en veelzijdige opdracht in de warmtetransitie. De werksfeer binnen de gemeente typeert zich als informeel en collegiaal.

De gemeente heeft de Transitievisie Warmte vastgesteld en met deze visie geeft de gemeente richting aan de warmtetransitie. Je gaat aan de slag met het eerste thema uit het duurzaamheidsbeleid: besparen. Om de warmtetransitie te realiseren, werkt de gemeente samen met woningbouwcorporaties, energiecoöperaties en ondernemers. Zij hebben de specifieke kennis die nodig is én kunnen inwoners met vragen begeleiden bij energiebesparing. De gemeente vervult vooral een regiefunctie: het samenbrengen van organisaties en informatie.

Je werkt samen met collega’s, betrokken lokale partners en overheden in de regio om in 2024 een uitvoeringsprogramma Transitievisie Warmte op te leveren. Dit doe je met het in kaart brengen van alle informatie en kennis, het leggen van onderlinge verbindingen en het signaleren van ontbrekende kennis en kunde.

Wat ga je doen?

 • Je bent de trekker van het thema warmtetransitie binnen het team Duurzaamheid.
 • Je stelt het uitvoeringsprogramma Transitievisie Warmte op in nauwe samenwerking met collega’s en andere partners.
 • Je bent het aanspreekpunt voor wijkuitvoeringsplannen en lokale energievisies.
 • Je verbindt nationale en regionale ontwikkelingen aan het uitvoeringsprogramma samen met collega’s, zoals de specifieke uitkering aanpak energiearmoede en lokale aanpak isolatie (SPUK).
 • Je bewaakt de voortgang rond het thema warmtetransitie.
 • Je informeert en adviseert het bestuur over de voortgang.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring als projectleider of beleidsmedewerker in de warmte- of energietransitie.
 • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie rond duurzaamheid.

Kenmerken
Parttime/Fulltime: 32-36 uur
Looptijd: van begin april voor 18 maanden, met een optie tot verlenging van 2 keer 6 maanden
Locatie: Zuidwest-Drenthe

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór woensdag 22 maart 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst /, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230136.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Projectleider gebiedsontwikkeling

Je leidt verschillende gebiedsontwikkelingsprojecten in verschillende fases bij een nieuw gevormde gemeente in Noordoost-Brabant.

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Noord-BrabantCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services