Communicatieadviseur Kaderrichtlijn Water


Communicatieadviseur Kaderrichtlijn Water - 230135

Je zorgt voor de interne en externe communicatie over waterkwaliteit (Kaderrichtlijn Water) op strategisch en operationeel niveau bij de uitvoeringsorganisatie van een waterschap.

Waar kom je terecht?
De uitvoeringsorganisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht vraag onze inzet bij verschillende communicatievraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan hoe maatregelen in te passen in de omgeving, hoe gemeenten kunnen bijdragen aan de opgave voor de Kaderrichtlijn Water (KRW) en hoe de kwel op de heuvelrug hersteld kan worden. Als communicatieadviseur help je hierover te communiceren binnen de organisatie en erbuiten.

Het waterschap is verantwoordelijk voor het uitvoeringsprogramma KRW, een omvangrijk pakket met maatregelen die de waterkwaliteit en -ecologie moet verbeteren. Enkele activiteiten die plaatsvinden, zijn het voorbereiden en uitvoeren van eigen projecten waar afstemming met de omgeving nodig is, het samenwerken met gemeenten, agrariërs, provincies en particulieren, het maken van eigen beleid en het inrichten van exploitatie en bewaking om de prestatie in beeld te krijgen.

Je maakt deel uit van het team Waterplannen en Projecten van de afdeling Waterplannen en Besturen. De afdeling is divers in bemensing: van jong tot oud, van expert tot coördinator en met verschillende achtergronden.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie voor KRW.
 • Je maakt een communicatieplan voor de interne en externe communicatie.
 • Je ontwikkelt een communicatiestrategie en bijbehorend materiaal richting gemeenten over hoe zij kunnen bijdragen aan een betere waterkwaliteit.
 • Je creëert bewustwording bij de medewerkers over hoe zij in hun taken de waterkwaliteit kunnen verbeteren.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding in de communicatie.
 • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring met communicatie bij waterschappen of rond het thema waterkwaliteit.

Wensen

 • Je kunt creatieve manieren bedenken om te communiceren die goed passen bij de doelen.
 • Je bent pragmatisch en maakt de communicatie niet groter of complexer dan nodig.

Kenmerken
Parttime: 16-22 uur
Looptijd: per direct voor 12 maanden, met een optie tot verlenging
Locatie: Amsterdam, hybride werken
Gesprek: vrijdagochtend 31 maart via Microsoft Teams

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 24 maart 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230135.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Programmaregisseur gebiedsontwikkeling

Voor een programma gebiedsontwikkeling zijn wij op zoek naar een programmaregisseur die vanuit een onafhankelijke rol namens 3 gebiedspartijen…

 • Werkweek: 12 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Utrecht

Omgevingsmanager gemeente

Voor een nieuwe wegaansluiting in een gemeente in Utrecht breng je de risico’s en beheersmaatregelen uit de omgeving in kaart. Je maakt een omgevingsanalyse,…

 • Werkweek: 24 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: UtrechtCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services