Projectleider organisatieontwikkeling en verandermanagement


Projectleider organisatieontwikkeling en verandermanagement - 220485

Je bent verantwoordelijk voor de projectplanning, aansturing en risicobeheersing van projecten en processen die nodig zijn voor de organisatieontwikkeling van het hoogheemraadschap.

Waar kom je terecht?
Het hoogheemraadschap van Delfland zorgt voor droge voeten en schoon en gezond water in een van de meest laaggelegen en meest dichtbebouwde delen van de Randstad. De afgelopen jaren heeft Delfland veel aandacht besteed aan het voorkomen van wateroverlast, het groener maken van de leefomgeving in en om het water en het verbeteren van de waterkwaliteit.

Net als iedere andere organisatie houdt Delfland zich bezig met het continu aanpassen en verbeteren van de organisatie, waaronder de structuur en cultuur. Hier is het kernteam organisatieontwikkeling verantwoordelijk voor de coördinatie van de organisatieontwikkeling. Delfland vraagt onze inzet voor dit kernteam.

Het kernteam organisatieontwikkeling bestaat uit 3 personen. Het team coördineert alle projecten, processen en opdrachten die nodig zijn voor het ontwikkelen van de organisatie. Belangrijk hierbij is de raakvlakken tussen alle onderdelen te zien en te gebruiken. Daarnaast heeft het team de taak om inzichtelijk te maken hoe de verschillende opdrachten en processen bijdragen aan de nodige cultuurverandering.

Wat ga je doen?

  • Je stelt projectplannen en -planningen op voor de realisatie van multidisciplinaire projecten en ontwikkelprocessen voor de organisatieontwikkeling.
  • Je coördineert werkzaamheden (van derden), bewaakt de voortgang, kwaliteit en financiën van de projecten, signaleert afwijkingen en adviseert over mogelijke oplossingen.
  • Je voert overleg met verschillende belanghebbenden en betrokkenen en zorgt voor onderlinge afstemming.
  • Je bewaakt de relatie met andere organisatieonderdelen, projecten en processen.
  • Je organiseert werksessies voor managers en medewerkers.
  • Je bereidt de besluitvorming over de projecten en ontwikkelprocessen voor.
  • Je coördineert de communicatie tijdens het hele proces.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een hbo-diploma.
  • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring als zelfstandig projectleider van complexe projecten met verschillende betrokken partijen.
  • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met leiding geven aan projecten met een veranderkundige opgave.
  • Je hebt ervaring met bedrijfsvoerings- en besluitvormingsprocessen van een overheidsorganisatie.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring bij de overheid.

Kenmerken
Parttime: 24 uur
Looptijd: per direct (uiterlijk begin januari 2023) voor 6 maanden, met een optie tot verlenging (5 keer 6 maanden)
Locatie: Delft
Gesprek: woensdagmiddag 12 oktober via Teams

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 30 september 12.00 uur. Heb je nog vragen? Onze consultant Guido Lamet kan je vraag vast beantwoorden, bel 078-654 90 60. Referentienummer 220485.

Deze vacature is verlopen



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services