Coördinerend omgevingsmanager


Coördinerend omgevingsmanager - 220390

Je bent een coördinerend omgevingsmanager die een plan opstelt voor het omgevingsmanagement en overzicht houdt van de verschillende projecten voor wijkverbetering van Overvecht.

Waar kom je terecht?
De gemeente Utrecht vraagt onze inzet voor de wijk Overvecht. De wijk staat voor forse opgaven op het gebied van wijkverbetering. Met de integrale wijkaanpak ‘Samen voor Overvecht’ werken meerdere organisatieonderdelen van de gemeente Utrecht aan verbeteringen voor de wijk. De gemeente bouwt aan een wijk waar bewoners prettig samenleven, waar de veerkracht van bewoners wordt versterkt en iedereen mee kan doen.

Als omgevingsmanager werk je voor het Regieteam Overvecht binnen Ontwikkelorganisatie Ruimte. Binnen dit organisatiedeel werk je aan verbeteringen op het gebied van onder andere woningbouw, functiemenging, vergroening, mobiliteit en vernieuwing van de openbare ruimte. Dit team bestaat uit de ruimtelijk regisseur, 2 gebiedscoördinatoren, een gebiedssecretaris en een managementassistent. Je werkt nauw samen met andere collega’s en partners binnen de integrale wijkaanpak ‘Samen voor Overvecht’.

De rol van omgevingsmanager in het Regieteam is nieuw. Er is steeds meer aandacht voor participatie, samenhang en complexiteit van projecten en programma’s binnen de gemeente. Als omgevingsmanager geef je vorm aan en hou je regie over de lopende projecten in de wijk Overvecht. Je zorgt ervoor dat het voor de bewoners in de wijk duidelijker wordt wat er staat te gebeuren in hun omgeving, hoe ze daar aan kunnen mee doen en wat die ontwikkelingen bijdragen aan het verbeteren van de wijk.

Wat ga je doen?

 • Je stelt een plan van aanpak op voor het omgevingsmanagement in Overvecht waar de projecten in de wijk mee kunnen werken, op basis van bestaand beleid en middelen.
 • Je hebt overzicht en voert regie over het omgevingsmanagement en participatie in de wijk over alle ruimtelijke thema’s, als:
  • gebiedsontwikkeling.
  • mobiliteit (onder andere Noordelijke Randweg Utrecht).
  • groen.
  • sport.
 • Je werkt mee aan het proces van het opstellen van een omgevingsprogramma en -visie voor de wijk Overvecht.
 • Je hebt waar nodig contact met bewoners over het omgevingsmanagement, participatie in de wijk en het zorgen dat de projecten binnen Overvecht meer transparant en in samenhang gaan werken.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt hbo- of academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring van participatie bij complexe ruimtelijke projecten.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het werken vanuit een grote ambtelijke organisatie, inclusief de advisering aan wethouder, college en raad.
 • Je hebt ruime ervaring met de participatie bij projecten en in het opbouwen van een netwerk met verschillende groepen, onder andere bewoners, belangenorganisaties, overheidspartijen, ontwikkelaars.

Wensen

 • Je hebt werkervaring in ruimtelijke ordening, planologie, omgevingsmanagement, vastgoed- en/of gebiedsontwikkeling.
 • Je hebt ervaring met en passie voor een wijk met vergelijkbare kenmerken, zoals achterstandswijk en wijkverbeteringsgebied.

Kenmerken
Parttime: 16 tot 20 uur per week
Looptijd: Per direct voor 10 maanden met de mogelijkheid tot verlenging van 14 keer 1 maand.
Locatie: Utrecht
Gesprek: week van 22 augustus

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór maandag 15 augustus. Heb je nog vragen? Onze consultant Jop Verhulst kan je vraag vast beantwoorden, bel 078-654 90 60. Referentienummer 220390.Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services