Projectmanager binnenstedelijke woningbouwlocaties (28 uur)


Projectmanager binnenstedelijke woningbouwlocaties (28 uur) - 210510

Als projectmanager binnenstedelijke woningbouwlocaties werkt u met procesmatig gevoelige dossiers die u in de breedte managet en hierbij rekening houdt met het budget en de planning.

Wie?
Onze opdrachtgever, een gemeente, is op zoek naar een projectmanager binnenstedelijke woningbouwlocaties. Binnen de gemeente werkt de afdeling Programma’s en Projecten aan het procesmanagement, waarbij in het bijzonder programma- en projectmanagent. Daarnaast houdt de afdeling zich bezig met gemeentebrede vastgoedbeheertaken en verricht zij gerelateerde zaken.

De gemeente heeft grote ambities voor haar (binnenstedelijke) woningbouwopgave. Het programmateam (Binnenstedelijke) Woningbouw werkt samen met projectmanagers, assistenten en adviseurs van diverse afdelingen aan de opgave en het realiseren van de ambities. In 2019 is het Deltaplan Wonen opgesteld met daarin de kwantitatieve opgave van minimaal 1.000 woningen per jaar en de kwalitatieve woonopgave.

Belangrijk voor deze functie is dat u ruime ervaring heeft met de ontwikkelkant van vergelijkbare projecten. U krijgt namelijk een portfolio aan projecten die meestal een omgeving hebben van 25 tot 250 woningen. Vaak zijn het binnenstedelijke projecten die bestuurlijk en maatschappelijk gevoelig zijn. Vanuit de afdeling Programma’s en Projecten functioneert u in het programmateam en wordt u aangestuurd door een programmamanager.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

  • U stuurt de teams en adviseurs aan / geeft leiding aan de projectgroepen.
  • U bent het aanspreekpunt voor de verantwoordelijke wethouder(s), ambtelijke opdrachtgever(s), marktpartijen en bewoners.
  • U stelt de fasedocumenten en overige inhoudelijke en procesmatige documenten op en begeleidt het besluitvormingsproces.
  • U stelt de planningen en budgetten op en bewaakt deze.
  • U rapporteert periodiek de voortgang van het project.
  • U werkt samen met derden, bepaalt de communicatiestrategie voor het project en voert deze uit.
  • U vertegenwoordigt de gemeente in gesprekken en bij onderhandelingen met externe partijen en betrokkenen.

Eisen

  • U beschikt over een afgeronde hbo-opleiding op bachelorniveau in de richting van sociale geografie, economie, rechten, bestuurskunde of soortgelijk.
  • U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring opgedaan als senior projectmanager.

Wensen

  • U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring opgedaan als senior projectmanager in dienst van of ingehuurd door een gemeente met 70.000+ inwoners.
  • U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring opgedaan met vergelijkbare binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen (woningbouw). Hierbij kreeg u te maken met bestuurlijke en maatschappelijke gevoeligheid.
  • U heeft ervaring met het werken in agile / portfolio teams en met de methodiek Scrum.

Waar?
Regio Amersfoort

Wanneer?
De functie is vanaf begin september beschikbaar voor 28 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste begin september 2022, met een optie tot verlenging (2 x 6 maanden).

Hoe?
Reageer vóór maandag 5 juli en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jop Verhulst, 078-654 90 60. Referentienummer 210510.

Deze vacature is verlopen



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services