Communicatieadviseur gebiedsontwikkeling (24-32 uur)


Communicatieadviseur gebiedsontwikkeling (24-32 uur) - 200710

U bent een allround communicatieadviseur met ervaring met complexe gebiedsontwikkeling en ervaring bij overheidsorganisaties, bij voorkeur binnen de 4 grootste gemeenten. 

Wie?
Onze opdrachtgever, een gemeente, is op zoek naar een allround communicatieadviseur voor de ambitieuze gebiedsopgave Merwedekanaalzone. Langs het Merwedekanaal ligt de Merwedekanaalzone. Deze zone (deelgebied 4, 5 en 6) transformeert in 15 jaar van een bedrijventerrein naar een gezonde en levendige stadswijk. De ambitie is dat hier straks 10.000 woningen staan, inclusief bijbehorende werkgelegenheid en voorzieningen. Deze binnenstedelijke verdichting moet een belangrijk deel van de groei van de stad opvangen.

De omgevingsvisie Merwedekanaalzone en het stedenbouwkundig plan voor deelgebied 5 (Merwede), dat wordt gemaakt door de gezamenlijke grondeigenaren, zijn vergevorderd. Het gebied Merwedekanaalzone bestaat uit 3 deelgebieden met elk een verschillende dynamiek. Zo is deelgebied 4 al in uitvoering. De Merwedekanaalzone staat landelijk op de kaart als voorbeeldproject voor innovatieve binnenstedelijke herontwikkeling en publiek-private samenwerking. De gemeente wil deze positie uitputten om subsidies binnen te halen om de gemeentelijke businesscase sluitend te krijgen. Met het oog op deze nieuwe fase werkt het programma Merwedekanaalzone nu toe naar een passende organisatiestructuur, die deels publiek-privaat is.

U gaat vorm en inhoud geven aan een communicatiefunctie die past bij de fase waar deze gebiedsontwikkeling ingaat. Communicatie is een integraal onderdeel van het programma en richt zich op kennis delen, inspireren en verbinden. De inzet gaat over 3 sporen: inzichtelijk maken van de plan- en besluitvorming, ‘samen stad maken’ (participatie via onder andere stads- en buurtgesprekken) en placemaking / branding (samen met de particuliere eigenaren van het deelgebied 5).

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

  • U maakt deel uit van het programmateam en levert een bijdrage aan alle thema’s, plannen en activiteiten waar uw expertise van belang is.
  • U werkt op het niveau van de overkoepelende opgave (waarbij u verbinding legt naar ‘het verhaal van de stad’) maar ook voor concrete bouwplannen en mijlpalen in het gebied.
  • U beweegt zich tussen strategisch / tactische advisering en realisering van communicatieproducten en -activiteiten. Bijvoorbeeld de website, digitale nieuwsbrief, stads- en buurtgesprekken en een reeks filmpjes om beelden van de toekomst ‘op het netvlies’ te brengen.
  • U neemt de uitdaging aan om het gebied sterker te positioneren via de socialmediakanalen van de gemeente.
  • U trekt samen op met de omgevingsmanager Merwedekanaalzone om met name de bewoners van omliggende buurten te betrekken bij de planvorming en met de communicatieadviseur van de verantwoordelijk wethouder bij beeldvorming, perscommunicatie en publieke optredens.

Eisen

  • U heeft een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting communicatie.
  • U heeft ten minste 5 jaar ervaring in communicatieadvisering.
  • U heeft ten minste 2 jaar aantoonbare ervaring met complexe gebiedsontwikkeling en samenwerking met marktpartijen en participatie, bijvoorbeeld bij de inzet van social mediakanalen, het co-creëren en via digitale panels.
  • U heeft in de afgelopen 5 jaar werkervaring opgedaan met overheidscommunicatie.
  • U heeft kennis van en ervaring met overheidsorganisaties, binnen de 4 grootste gemeenten van Nederland.

Wensen

  • U heeft bij voorkeur kennis van (en affiniteit met) de stad en / of gemeente Utrecht.

Waar?
Regio Utrecht

Wanneer?
De functie is per half oktober beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste half december 2020, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór vrijdag 2 oktober 12:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jop Verhulst, 078-6549060. Referentienummer 200710.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Adviseur ruimtelijke ordening

Jij ziet als adviseur ruimtelijke ordening op strategisch en tactisch niveau de kansen om de ruimtelijke ambities in de komende jaren waar te…

  • Werkweek: 40 uur
  • Contract: Fulltime
  • Locatie: Limburg

Projectmanager grootonderhoud / gebiedsontwikkeling

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en begeleiden van de uitwerking van grootonderhoudsprojecten en ontwikkelingsprojecten voor de gemeente.…

  • Werkweek: 36 uur
  • Contract: Fulltime
  • Locatie: Flevoland

Programmaregisseur gebiedsontwikkeling

Voor een programma gebiedsontwikkeling zijn wij op zoek naar een programmaregisseur die vanuit een onafhankelijke rol namens 3 gebiedspartijen…

  • Werkweek: 12 uur
  • Contract: Parttime
  • Locatie: Utrecht



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services