Projectmanager uitstootvrij (32 uur)


Projectmanager uitstootvrij (32 uur) - 200455

U bent een ervaren projectmanager die voor de uitdaging staat om de uitstootvrije ambities van de gemeente rondom het verkeer te realiseren.

Wie?
Onze opdrachtgever, een gemeente in Noord-Holland, is op zoek naar een ervaren projectmanager voor het team Uitstootvrij. Het stadsverkeer is één van de grootste vervuilers van deze gemeente en voert daarom nieuwe milieuzones in, bevordert het uitstootvrij rijden met aanschafsubsidies en legt een goed en snel oplaadnetwerk aan. Zo moet de stad voor een groot deel uitstootvrij zijn in 2025. Vanaf 2030 wil de gemeente overal voldoen aan de advieswaarden voor fijnstof van de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Het college heeft het actieplan Schone Lucht vastgesteld. Het programma Luchtkwaliteit geeft invulling aan de uitvoering van het actieplan. Het programma bestaat uit 4 teams: Communicatie, Milieuzones, Laadinfra en Uitstootvrije Mobiliteit. Daarnaast zijn er nog een aantal programma brede rollen op het gebied van onder andere beleidsadvisering, monitoring en lobby. Ieder team wordt aangestuurd door een projectmanager in opdracht van de programmamanager.

Als projectmanager komt u te werken in het team Uitstootvrije Mobiliteit, zij verzorgen één van de belangrijkste opgaves van het programma. Het is de ambitie dat in 2025 het taxi-, touringcar- en bestel / vrachtverkeer binnen de ring uitstootvrij is. Dit geldt ook voor brom- en snorfietsen. Daarnaast ligt de ambitie dat in 2030 al het verkeer, inclusief personenauto’s, uitstootvrij zijn. Tot slot moet de route en de maatregelen naar uitstootvrije mobiele werktuigen bepaalt worden.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

  • U bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het team Uitstootvrij.
  • U bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het behalen van de doelen die zijn gesteld voor het team Uitstootvrije Mobiliteit.
  • U bewaakt de samenhang tussen de verschillende modaliteiten met de rest van het programma en binnen de gemeentelijke organisatie.
  • U maakt afspraken binnen de gemeentelijke organisatie over de samenwerking en de rolverdeling bij het behalen van de doelstellingen.
  • U stuurt, samen met de programmamanager en de projectmanagers van de andere deelopgaves, op de programma brede opgaves en u bent hierin de sparringpartner.

Eisen

  • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met bestuurlijke besluitvormingstrajecten bij grote gemeente van +100.000 inwoners en / of bij een provincie of het Rijk.
  • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met strategisch omgevingsmanagement of samenwerkingstrajecten met stakeholders.
  • U hebt minimaal 10 jaar ervaring als zelfstandig project- of programmamanager.
  • U bent in week 32 / 33 beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever. Het gesprek zal telefonisch of via een videogesprek gevoerd worden.

Wensen

  • U hebt ervaring met duurzaamheids- of mobiliteitsprojecten.
  • U hebt kennis van en ervaring opgedaan binnen de Rijksoverheid.
  • U beschikt over een netwerk in de duurzame mobiliteit, zowel in uw publieke-privé omgeving als het bedrijfsleven. Daarbij denkend aan brancheorganisaties, zoals TLN, EVO, VNO-NCW, BOVAG, RAI of KNV en lokale bedrijven als belangenorganisaties, zoals Milieudefensie, Scooterbelang, bewonersverenigingen en ondernemersverenigingen.
  • U beschikt over een netwerk bij andere decentrale overheden.

Waar?
Regio Amsterdam

Wanneer?
De functie is per direct beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juli 2021, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór maandag 13 juli 12:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jop Verhulst, 078-6549060. Referentienummer 200455.

Deze vacature is verlopen



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services