VAN LONKHUIZEN: “WIJ ZIJN OPEN, TRANSPARANT EN EERLIJK EN DURVEN DIT OOK TE ZEGGEN.”


Van Dijk Employment Services bestaat in 2020 35 jaar. Hoog tijd om de algemeen directeur Edwin van Lonkhuizen beter te leren kennen.

Als het gaat over water in zowel natte als bevroren toestand, dan is de kans groot dat Van Lonkhuizen in de buurt is. Deze waterfanaat brengt zijn vrije tijd bijna altijd op het water door en deze fascinatie komt deels ook terug in zijn werk. “Ik houd van water in elke toestand. Deze liefde komt soms terug in de projecten waar wij aan werken.”

Rijk verleden binnen de civiele techniek
Kijkend naar het verleden en het cv van Van Lonkhuizen, is één ding duidelijk. Management en weg- en waterbouw vormen de leidraad voor zijn carrière. Hij begon zijn carrière bij de gemeente Rotterdam, waar hij na 7 jaar uitgroeide tot projectleider. Na de gemeente Rotterdam heeft hij in een vroeg stadium kunnen proeven van het ondernemerschap als vestigingsmanager, wel in loondienst, tijdens het opzetten van een geheel nieuwe vestiging van een landelijk opererend ingenieursbureau. Later werd hij binnen hetzelfde bedrijf als landelijk manager infra verantwoordelijk voor de grote landelijke opdrachten. Door veranderingen in de privésfeer, heeft hij ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een uitdaging waarbij hij meer thuis kon zijn. Deze uitdaging vond hij in Van Dijk Employment Services.

Zijn rol binnen Van Dijk Employment Services
Na 1 jaar in loondienst te zijn geweest, heeft de 51-jarige de zaak voor het grootste gedeelte overgenomen. De vrijheid die hij ervaart in het ondernemerschap wilt hij voor geen goud missen. “Natuurlijk mis je de onbezorgdheid. De tijd dat aan het einde van de maand je salaris op je rekening stond, ongeacht of je ziek was of nou wel of niet had gewerkt, is voorbij. Maar je krijgt er enorm veel voor terug.“ Wanneer we op kantoor over zijn rol binnen Van Dijk Employment Services praten, voel je een positieve sfeer in de ruimte. “Naast dat ik verantwoordelijk ben voor de processen en het management richting de interne medewerkers, ben ik ook verantwoordelijk voor de grote aanbestedingsprojecten. Deze soms lastige en moeilijke projecten geven mij energie en het is steeds weer een uitdaging om samen met collega’s de juiste aanpak te vinden.”

Als leidinggevende en manager is Van Lonkhuizen stellig. “Het is soms lastig om de balans te vinden tussen de menselijke kant richting collega’s en de beslissingen die je moet nemen als ondernemer. Ik probeer altijd met eerlijkheid, duidelijkheid en transparantie te communiceren richting het team, en daarbij probeer ik rekening te houden met hun eigen belangen. De onderlinge sfeer is enorm belangrijk en samen met mijn compagnon Jan van Workum proberen we ervoor te zorgen dat iedereen een prettige werkomgeving heeft en dat de onderlinge relaties goed zijn. Zo gaan wij na de zomer (als het naar verwachting weer mag en kan) weer aan de slag met teambuildingsactiviteiten en interne opleidingen, om elkaar beter te leren kennen én om de kwaliteit van de werkzaamheden nóg beter te maken.”

35 jaar Van Dijk Employment Services
Het 35-jarige jubileum valt door Covid-19 helaas in het water. De viering die op de planning stond is vervangen door een cadeautje en een hart onder de riem richting de medewerkers. “We vinden het belangrijk om in contact met iedereen te blijven om zo deze lastige periode door te komen.” Van Lonkhuizen heeft de start van Covid-19 in Nederland helaas zelf op de harde manier moeten ervaren. “Ik kwam direct met een Covid-19-besmetting in het ziekenhuis te liggen, wat een erg spannende tijd was. Hierdoor heb ik in de eerste fase zeer beperkt mee kunnen denken over implementeren van “het nieuwe werken” op kantoor en het aanpassen van de werkprocessen. Toen ik na 7 weken terug kwam was dit erg wennen, maar het was fantastisch om te ervaren dat collega’s als vanzelfsprekend taken naar zich toe hadden getrokken om toch alles door te kunnen laten lopen. Het thuiswerken is binnen enkele dagen een “nieuw normaal” geworden binnen het kantoor! Persoonlijk ben ik geen voorstander van het 100% thuiswerken en ik merk ook dat het op de projecten waar wij werkzaam zijn soms als erg lastig wordt ervaren.”

De toekomst
Wat staat er de komende jaren voor Van Dijk Employment Services op de planning? “Het verder uitbouwen van onze marktpositie, het aanpassen van sommige interne processen aan het “nieuwe normaal”. "Op persoonlijk vlak zal ik nog wat tijd nodig hebben om volledig te herstellen, maar zodra het werk het toelaat zal ik te vinden zijn op of bij het water.”

Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services