Scharten: "Ik houd van de afwisseling tussen de werkzaamheden, geen dag is hetzelfde"


De voorbereidingsfase van het onderhoud aan de A27 Houten-Hooipolder zit er bijna op. Projectondersteuner Nathalie Scharten bereidt zich voor op de aanbestedingsfase, waarin zij samen met de andere 2 projectondersteuners naar verwachting het secretariaat deels opnieuw gaat inrichten, afhankelijk van de werkzaamheden die gaan komen.

Verleden
De 46-jarige heeft een rijk verleden in de zorg, waar zij 18 jaar als verzorgende aan het bed heeft gestaan. Al die tijd heeft het organiseren en plannen haar aangetrokken, waardoor zij de keuze heeft gemaakt om de avondopleiding Secretaresse te volgen. Hierdoor kon zij uit de zorg stappen en haar passie meer gaan volgen. Na een aantal uitdagingen als secretaresse is Scharten in 2015 via haar overbuurvrouw terecht gekomen bij Rijkswaterstaat. Hier heeft zij als projectondersteuner gewerkt bij een projectteam voor afrondende projecten, tot het project A27 Houten-Hooipolder op haar pad kwam.

Project A27 Houten-Hooipolder
Het project A27 Houten-Hooipolder is al enkele jaren bezig. Het project richt zich op de verbreding van de A27 tussen Houten en het knooppunt Hooipolder om zo de doorstroming te verbeteren. Scharten is sinds 3 jaar actief als projectondersteuner op dit project. Na een half jaar kwam Van Dijk Employment Services om de hoek kijken. Sinds 2,5 jaar is Van Dijk Employment Services met een aanbesteding voor de projectondersteuning betrokken bij het project. Van de huidige projectondersteuners is Scharten de enige die deze overstap heeft meegemaakt. “Het schakelen van de manier van werken was even wennen, maar dit hebben we met zijn allen al snel eigen gemaakt en we weten nu niet beter. Momenteel ondersteunen we met 3 projectondersteuners de 11 IPM-rolhouders (integraal projectmanagementmodel) en bestaat het gehele team uit 100 mensen.”

De lijnen in het team zijn kort en de deuren staan altijd open. “Bij Rijkswaterstaat hoort iedereen bij het project en de IPM-rolhouders zorgen ervoor dat iedereen aangehaakt is. Op deze manier leer ik veel over het project, ondanks dat ik geen technische achtergrond heb. Het is fijn om de gesprekken te kunnen volgen en mee te kunnen praten. Het project is enorm gegroeid en om deze reden ook gesplitst in een noord- en zuidtraject.”

Geen klassieke secretaresse
Scharten is geen klassieke secretaresse. Wanneer we het hebben over haar werkzaamheden, verschijnt er een grote lach op haar gezicht en glinsteren haar ogen. “Ik ben niet zo van het notuleren, ik houd juist van het plannen en organiseren en de afwisseling tussen werkzaamheden. Doordat we met verschillende fases werken, hebben we binnen één project telkens nieuwe uitdagingen. Geen dag is bij ons hetzelfde en dát is nou precies wat de functie zo leuk maakt.”

Als senior projectondersteuner is Scharten de schakel tussen Van Dijk Employment Services en Rijkswaterstaat. Daardoor heeft Scharten periodiek veel contact met Van Dijk Employment Services. “Ik kan altijd bellen en de deur staat altijd open. Van Dijk Employment Services is een professionele partij die goed luistert en je graag helpt en ondersteunt waar nodig.”

Grote uitdagingen
Eind 2020 start de aanbestedingsfase van het project A27. “Ik kijk hier heel erg naar uit, aangezien wij als projectondersteuners het secretariaat deels opnieuw kunnen inrichten. Daarnaast zullen we hoogstwaarschijnlijk veel gaan samenwerken met de aanbestedende partij, waardoor je veel nieuwe contacten legt. Er komen nieuwe werkzaamheden bij en er zullen wat werkzaamheden afvallen. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen en veel afwisseling, wat mij erg trekt.”

Lees meer over het project waarop Nathalie Scharten werkzaam is. 

Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services