PROJECT BLANKENBURGVERBINDING, RIJKSWATERSTAAT


Betere bereikbaarheid met de Blankenburgverbinding.

 

Van Dijk werkt aan het project Blankenburgverbinding van Rijkswaterstaat.

 

Project Blankenburgverbinding
Rijkswaterstaat werkt aan het project Blankenburgverbinding in de regio Rotterdam. De Blankenburgverbinding bestaat uit de aanleg van een autosnelweg van 2 keer 3 rijstroken, een landtunnel, een watertunnel, aangepaste aansluitingen van de A20 en A15 en de verbreding van de A20. De nieuwe snelweg bijvoorbeeld, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen en A15 bij Rozenburg met elkaar.

Het doel van dit project is om drukte te verminderen en bereikbaarheid te verbeteren. Zo neemt de drukte op de A15 en de Beneluxcorridor af en verbetert de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de Randstad. De nieuwe rijksweg gaat in 2024 open.

Afzinken Maasdeltatunnel
In 2023 zijn de tunnelelementen Alara (zuid) en Isabelle (noord) afgezonken naar de bodem van het Scheur. Een enorme operatie waarvoor ruim 500.000 kuub grond is verplaatst door een sleephopperzuiger. Daarna zijn grote betontegels van 7x7 meter neergelegd met een gewicht van meer dan 100.000 kilo. Hierop komen dan weer de tunneldelen Alara en Isabelle te liggen.

Waarom de Maasdeltatunnel geen Blankenburgtunnel heet
De Blankenburgtunnel was de werktitel van Rijkswaterstaat in de voorbereidingsfase. Maar de gemeente Rotterdam en de gemeente Vlaardingen mogen als vergunningverlener de naam geven aan kunstwerken, zoals tunnels en viaducten. Zij hebben uiteindelijk gekozen voor de naam Maasdeltatunnel.

Projectbeheersing
Sinds 2014 is Van Dijk betrokken bij dit, voor de regio Rotterdam, belangrijke project. Van Dijk Employment Services draagt bij aan omgevingsmanagement, inkoopmanagement, contractmanagement en bouw- en uitvoeringsmanagement.

Meer weten?
Heb je nog vragen of ben je zelf geïnteresseerd in projecten? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met een van de consultants op 078-654 90 60.

Een ander project om de doorstroming in de Randstad te verbeteren, is de nieuwe rijksweg tussen de A13 en de A16. Dat het buiten de Randstad ook drukker wordt, blijkt wel uit de aanpak van de zuidelijke ringweg in Groningen. Van Dijk werkt ook aan deze projecten van Rijkswaterstaat.

Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services