Nieuwe rijksweg tussen A13 en A16 Rijkswaterstaat


Rijkswaterstaat realiseert de nieuwe Rijksweg A16 Rotterdam voor een betere leefbaarheid van de omwonende, een betere bereikbaarheid van de stad en voor meer rust op het onderliggend wegennet.

Project Nieuwe Rijksweg
Er staat bijna dagelijks file op de A13 bij Overschie en de A16/A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Omdat weggebruikers de file proberen te omzeilen, slibben ook lokale wegen dicht. Om het verkeer vlotter te laten verlopen realiseert Rijkswaterstaat een nieuwe Rijksweg, de A16 bij Rotterdam. Dit zorgt voor meer rust op het onderliggend wegennet, een betere bereikbaarheid van Rotterdam en een betere leefbaarheid voor de omwonende.

De 11 km lange verbindingsweg komt te liggen tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbergseplein. Hierdoor worden zowel de A13 als de N209 aangepast. Ook krijgt de A16 aansluitingen met de N471 en de Anie Verbeek-Ohrlaan. Om geluidsoverlast voor de omgeving te voorkomen, wordt er voor de A16 extra geluiddempend asfalt gebruikt en wordt de weg voorzien van geluidsschermen en grondwallen. In 2017 is de voorbereidingsfase van het project gestart en naar verwachting gaat de A16 in 2024 open voor verkeer.

Van Dijk Employment Services
Van Dijk Employment Services is verantwoordelijk voor de systeemarchitectuur en systeemintegratie. Daarnaast zijn wij ook verantwoordelijk voor een deel van het inkoop-/contractmanagement van dit project.

Meer weten?
Heb je nog vragen of ben je zelf geïnteresseerd in projecten? Neem contact op via het contactformulier of bel met een van de consultants op 078-6549060.

Andere projecten:

Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services