CITY NIEUWEGEIN, GEMEENTE NIEUWEGEIN


Van Dijk werkt aan het project City Nieuwegein. Hier lees je meer over het project en over onze omgevingsmanager die aan dit project werkt.

Project City Nieuwegein
De binnenstad van Nieuwegein is volop in ontwikkeling en groeit. Zo zijn er veel binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen voor het nieuwe stadshart, gebundeld in het complexe project City Nieuwegein. De ontwikkeling kreeg serieus vorm vanaf 2018. Inmiddels zijn er 13 deelprojecten in de ontwerp- en realisatiefase in het openbaar gebied. Voor enkele deelprojecten zijn er nog geen concrete plannen.

De belangrijkste punten van het project zijn:

  • de bouw van 2.200 nieuwe woningen
  • de realisatie van een hoogwaardig ov-knooppunt met tram- en busstation met ondergrondse en bovengrondse infrastructuur
  • ruimte voor horeca
  • nieuwe loop- en fietsroutes
  • slimme en duurzame oplossingen

Meest duurzame binnenstad van Nederland
Duurzaamheid speelt een centrale rol bij de verdere vernieuwing van City Nieuwegein. Zo werkt de gemeente aan duurzame huur- en koopwoningen, hergebruik sloopmaterialen, ruimte voor elektrische deelauto’s, zonnepanelen en meer groen met binnentuinen, daktuinen en groene daken. Met het plaatsen van verschillende soorten planten en bomen verbetert de biodiversiteit in City.

De lat ligt hoog: City wordt de meest duurzame binnenstad van Nederland!

Omgevingsmanagement
Omgevingsmanagement is verantwoordelijk voor de interactie met de omgeving en alle belanghebbende partijen. Optimale afstemming is noodzakelijk met de ontwikkelende partijen, bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden. Het is belangrijk om draagvlak te creëren en een open communicatie te voeren met oog voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Tijdens de ontwikkelingen moet City gewoon bereikbaar blijven en worden aan publieksvriendelijkheid en veiligheid hoge eisen gesteld.

Van Dijk Employment Services
Van Dijk werkt sinds 2020 mee aan omgevingsmanagement voor City. Onze omgevingsmanager heeft veel ervaring met (burger)participatie en interactie met belanghebbenden, zoals de overheid, initiatiefnemers, inwoners en bedrijven.

Meer weten?
Ben je zelf ook geïnteresseerd om aan zo’n mooi project te werken? Neem dan contact op of bel met een van de consultants op 078-654 90 60.

Van Dijk werkt ook aan omgevingsmanagement bij Waternet, het hoogheemraadschap van Rijnland en het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard.

Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services