Wonen in Houthaven, Gemeente Amsterdam


Waar voorheen de vrachtschepen uit de hele wereld hun hout losten, ontwikkelt de gemeente Amsterdam een nieuwe, moderne, duurzame en klimaatneutrale woonwijk: Houthaven.

Wonen in Houthaven
Het gebied sluit aan op het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt en is door de opening van de Spaarndammertunnel in februari 2018, nu één geheel. Het noorden van de woonwijk Houthaven sluit aan op het IJ. De nieuwe woonwijk bestaat uit 7 unieke eilanden, met elk een eigen karakter dat tot uitdrukking komt in bijvoorbeeld de architectuur van de woningen. De eilanden hebben verschillende thema’s en liggen in een richting die gebaseerd is op de oorspronkelijke insteekhavens. De eilanden zijn aan elkaar verbonden met bruggen. De namen van de eilanden en de bruggen verwijzen naar de historie van het gebied.

De gemeente werkt aan ruim 2700 woningen met smalle straatjes waar ruimte is voor groen en veel water. Daarnaast komen er voorzieningen als scholen, bedrijfsruimten, horeca en een hotel. Duurzaamheid en klimaatneutraliteit staat hoog in het vaandel in dit gebied. De benodigde energie voor de openbare ruimte, zoals de openbare verlichting, rioolwaterpompen en parkeermeters, wordt zoveel mogelijk in het gebied zelf opgewekt. Zo werken zonnepanelen als duurzame energiebron en krijgt de straatverlichting ledlampen. De ontwikkeling van de nieuwe woonwijk startte in 2010 en naar verwachting is de volledige oplevering van de woonwijk in 2023.

Planning
Van Dijk Employment Services verzorgt de (integrale) projectplanning. Wij adviseren het projectteam over de structuur, het proces en de samenhang van de activiteiten op het gebied van tijd, het kritieke pad en mogelijke alternatieven. Daarnaast bewaken wij de voortgang en de interne en externe ontwikkelingen die impact hebben op de planning en rapporteren hierover.  

Meer weten?
Heb je nog vragen of ben je zelf geïnteresseerd in projecten? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met een van de consultants op 078-654 90 60.

Andere projecten:

Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services