De Entree, gemeente Amsterdam


De gemeente Amsterdam vernieuwt het stationsgebied aan de centrumzijde van Amsterdam Centraal om het hele gebied tussen de Schreierstoren en de Droogbak in 5 jaar overzichtelijker en aantrekkelijker te maken.

Project De Entree
Amsterdam Centraal is hét punt waar de bezoekers de hoofdstad binnen komen, ook wel de entree van de stad. De gemeente heeft de ambitie om de omgeving aantrekkelijker te maken voor de bezoeker. In het hele gebied tussen de Schreierstoren en de Droogbak wordt meer water, meer groen en meer ruimte voor voetgangers en fietsers gecreëerd. Sinds 2018 rijden hierom geen auto’s meer voor het station langs en al het bus- en doorgaand autoverkeer is verhuisd naar de IJ-zijde van het station. Voor het station wordt een fietsenstalling voor ruim 7000 fietsen gebouwd. De tramsporen en de haltes worden vernieuwd om deze toegankelijker te maken voor minder mobiele gebruikers. In 2018 is het project De Entree van start gegaan met werkzaamheden aan de centrumkant van Amsterdam Centraal. Naar verwachting wordt het project in 2023 opgeleverd.

De vernieuwing is een verbetering voor alle Amsterdammers en bezoekers die in het gebied lopen, fietsen en gebruik maken van het openbaar vervoer. Het hele stationsplein wordt opnieuw betegeld met duurzaam natuursteen waardoor de uitstraling van De Entree qua uitstraling aansluit op de Rode Loper en het voetgangersgebied van de IJ-zijde.

Van Dijk Employment Services
Binnen het project De Entree is Van Dijk Employment Services sinds 2018 als adviesbureau verantwoordelijk voor het opstellen van de integrale projectplanning en de algemene planning.  

Meer weten?
Heb je nog vragen of ben je zelf geïnteresseerd in projecten? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met een van de consultants op 078-6549060.

Andere projecten:

Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services